viernes, 11 de abril de 2008

Opinión sobre los Cursets l'Escola d'Estiu de Martorell

Deseo expresar mi opinion en referencia a los precios abusivos que el Ajuntament de Martorell pretende cobrarnos por los cursets de l'escola d'estiu de este año.

Soy de Martorell y el año pasado tuve la oportunidad de apuntar a mi hijo a uno de estos cursos de verano. El precio de l'escola de estiu de futbol del pasado año 2007 fue de 36 euros. Este año es de 190 euros.

A pesar de lo mucho que el Ajuntament y el Patronat Municipal d'Esports intenten adornar la oferta de este año, no alcanzo a comprender cual es la verdadera diferencia entre ambos cursets en un sólo ejercicio.

Me parece totalmente desproporcionado e injustificable el importe que pretenden cobrarnos. Su coste representa una subida superior al 500% con respecto al año pasado.

Estoy convencido de que, tanto el Ajuntament como los organizadores, no habrán caido en la cuenta de que, en muchos casos, los padres que apuntamos a nuestros hijos a estos cursos de verano lo hacemos porque no nos queda otro remedio para evitar tener que faltar al trabajo durante el mes de julio.

Hasta el año pasado teníamos que agradecer al Ajuntament de Martorell el detalle de subvencionar con nuestros impuestos la realización de estas actividades sin otro ánimo que el de ofrecer un servicio a la comunidad. Este año, por lo visto, parece ser que el ánimo que les motiva es otro (¿el lucro?).

En fin, espero que aún estemos a tiempo y el Ajuntament de marcha atras. Los organizadores deberán comprender que los padres trabajadores no nos podemos permitir ciertos lujos.

Un padre enfadado.

El PSC Martorell denúncia l’enderrocament injustificat de la Caserna

El govern tripartit d’esquerres va recuperar com a patrimoni pel poble un edifici en el que amb el govern de CiU es podien construir habitatges. Ara CiU el tira a terra, sense cap justificació.

Des de la seva arribada al govern al juny de 2003, una de les prioritats del PSC va ser la recuperació del patrimoni de Martorell. En concret, es va endegar al 2005 la recuperació pel poble de la Caserna de Cavalleria del segle XVIII, catalogada d’interès local, com a centre al voltant del qual havia de girar la nova ordenació de l’entorn del Pont del Diable.

A l’abril de 2006 es va aprovar el projecte de restauració de la coberta, que va ser adjudicat al juliol d’aquest any. L’obra va començar al desembre de 2006,
aprovant-se les diferents certificacions (es a dir, les conformitats amb l’execució progressiva de l’obra) als mesos de març, maig i juliol de 2007 (aquesta darrera ja amb el govern de CiU).

El certificat final és de desembre de 2007 (amb govern de CiU), i en ell es diu per part dels Serveis Tècnics municipals que l’execució de l’obra ha estat realitzada “sota la nostra inspecció i control, de total conformitat amb les prescripcions tècniques i administratives aprovades”, que “s’han verificat els assajos i les anàlisis de materials i unitats d’obra adients” i que “les obres compleixen la normativa vigent, es troben totalment acabades i en condicions de posar-les en servei”.

Per últim, l’alcalde Salvador Esteve signa el 17 de desembre de 2007, juntament amb l’empresa constructora i l’arquitecte municipal, l’Acta de lliurament i recepció de l’obra, en la que es diu

· Que les obres “es troben acabades de total conformitat amb les prescripcions tècniques i administratives degudament aprovades”

· Que “s’ha comprovat, a més, que l’obra es troba en bon estat

· Que el representant municipal [l’alcalde] “accepta l’obra a l’efecte de l’ús públic i es compromet a posar en coneixement de l’empresa qualsevol anomalia o defecte que pugui sorgir durant el període de garantia”, període que s’estableix en un any a partir de la signatura de l’acta

La següent notícia sobre la Caserna és un informe del dia 18 de març de 2008, sobre una visita d’inspecció realitzada pels arquitectes municipals, a la que es parla de diferents desperfectes que diuen que han observat i es diu que, després de contrastar amb “diferents tècnics” (no es diu quins ni de quines especialitats) “així com amb una empresa especialista en actuacions d’aquestes característiques” (no s’especifica més), l’”única possibilitat d’actuar” és “ensorrar la coberta”, cosa que, dit i fet, es comença a fer al dia següent 19 de març.

Aquests són els fets documentats. A partir d’aquí, el PSC Martorell pregunta:

  • Perquè l’alcalde Esteve diu ara (declaracions de dissabte 29 de març a la premsa) que “es va cometre l’error de no reforçar la columna central que aguantava la teulada” quan a la documentació signada per ell es diu que tot està perfecte i a la certificació feta sota el seu govern es diu que les obres estan “en condicions de posar-les en servei”?

  • Perquè si es van detectar errors, com diu l’alcalde, no es van posar “en coneixement de l’empresa” constructora, tal com es va comprometre ell mateix, més encara quan l’obra encara estava en garantia?

  • Actuarà sempre així el govern de CiU quan es detecti qualsevol anomalia al patrimoni, enderrocant abans de preguntar i informar-se millor?

  • Quina és la intenció del govern de CiU respecte a un edifici que el tripartit va protegir perquè no es pogués fer habitatge a l’espai que ocupa i perquè fos un equipament pel poble?

Davant del fet consumat i precipitat de l’enderrocament, ningú podrà comprovar mai si estava tècnicament justificat o no. Si s’actués sempre així, enderrocant d’un dia per l’altre quan s’aprecia qualsevol defecte a la construcció, a hores d’ara no quedaria cap monument històric (i la Caserna ho era), ni a Martorell ni enlloc.

Com a conclusió, el PSC Martorell :

Denúncia l’enderrocament injustificat de la Caserna

Exigeix la seva reconstrucció al seu estat original per continuar sent un signe d’identitat del poble, per poder prestar la funció de Taller Museu del Carruatge per a la que s’havia destinat i perquè torni a ser la peça bàsica de l’entorn del Pont del Diable tal com es preveia en el desenvolupament de la Llei de Barris al barri de la Vila.

Comissió Executiva del PSC Martorell
Martorell, 31 de març de 2008

El PSC Martorell continua volent la Caserna pel poble

Els socialistes demanen explicacions i responsabilitats per l’enderroc sobtat de la Caserna de Cavalleria del segle XVIII dut a terme pel govern de CiU.

La voluntat del Partit dels Socialistes de Catalunya de Martorell de recuperar pel poble la Caserna de Cavalleria del segle XVIII, catalogada d’interès local, com a centre al voltant del qual girava la nova ordenació de l’entorn del Pont del Diable (projecte que estava desenvolupant l’arquitecte Pere Cabrera), s’ha vist truncada aquesta setmana amb l’enderroc sobtat de l’edifici.
Davant d’aquest succés el PSC ha demanat al govern municipal de CIU:

• Consulta de tot l’expedient d’obra de reconstrucció de la coberta de la caserna

• Tota la documentació i els informes tècnics de les actuacions dutes a terme a la Caserna i que justifiquen la necessitat de l’enderroc del sostre i de les parets de l’edifici

• Una reunió amb els tècnics i responsables polítics implicats en les decisions que han motivat aquest enderroc

El PSC Martorell vol que aquest edifici es reconstrueixi al seu estat original per continuar sent un signe d’identitat del poble, per poder prestar la funció de Taller Museu del Carruatge per a la que s’havia destinat i perquè torni a ser la peça bàsica de l’entorn del Pont del Diable tal com es preveia en el desenvolupament de la Llei de Barris al barri de la Vila.

Comissió Executiva del PSC Martorell
Martorell, 27 de març de 2008

La Caserna s'ha ensorrat?



20/03/2008

Des del Centre d'Estudis Martorellencs no podem menys que mostrar estupor i indignació davant del que ha passat amb aquest edifici, tot un emblema de mala gestió del patrimoni arquitectònic local.

La seva preservació ha estat una reivindicació que no bé pas d'ara sinó que ja es remunta, pel cap baix, a principis de la dècada de 1970, quan ja es volia edificar el solar. Tot i que semblava que finalment s'havia resolt una situació que mai s'hagués hagut de donar en la forma com ho va fer, ara, de cop i volta, el seu futur s'ha estroncat de forma irreversible.

Cal una anàlisi rigorosa del que ha succeït, però seria bo no defugir les responsabilitats.

La Caserna no s'ha ensorrat com a resultat d'un procés d'envelliment que finalment l'ha portat a la mort. La Caserna s'ha ensorrat com a resultat d'una intervenció tècnicament inadequada. No fa massa es van finalitzar les obres de refecció de la coberta. Si aquesta es va renovar i ara ha cedit una part de l'interior és clar que no es van fer prèviament els estudis estructurals necessaris o aquests no van fer un diagnòstic correcte, el que ha portat a l'enderroc primer d'aquesta coberta i, després, de pràcticament tot l'edifici. Si un edifici cau en aquestes circumstàncies, hi ha unes responsabilitats. Afortunadament no hem de lamentar cap desgràcia personal, però si un malbaratament de recursos públics força considerable i la pèrdua d'un element més del patrimoni arquitectònic local.

Creiem que de totes totes s'imposa una investigació rigorosa i transparent sobre el que ha succeït, que no es pot resoldre amb arguments com que finalment el “pobre edifici no ha pogut resistir més”, i que s'estableixin les responsabilitats pertinents.
Afegim una nota històrica en PDF que podeu consultar i que va ser publicada dins la Història visual de Martorell, elaborada pel CEM.

Nota per als partits polítics de Martorell

Bon dia,

Després de constatar que els interessos i els objectius de les entitats polítiques i els de la resta d'entitats a l’aMartorell.com no són els mateixos, ni tan sols moltes vegades en les formes, i que de vegades alguns dels seus continguts han derivat en allaus de comentaris crispats i fora de to que ens han posat en incòmodes situacions que fins i tot de vegades han generat queixes dels usuaris, hem decidir posar-hi remei.

I per fer-ho hem decidit que a partir d'ara:

· Els continguts que publiqueu els partits polítics només ho faràn automàticament als vostres espais web dins de la plataforma de l'aMartorell.com

· Els continguts que vulgueu publicar al portal ens els haureu de fer arribar en format de nota de premsa a l’adreça: informacio@amartorell.com

· Els continguts dels partits polítics ja no es podràn comentar


Creiem que aquestes mesures ajudaran a millorar el portal i per això les portem a terme. L’equip de l’aMartorell.com us agraïm la vostra comprensió i us garantim que continuarem treballant dia a dia per millorar aquest portal web.

Salutacions i fins aviat,


Jordi Gibert
aMartorell.com