martes, 2 de septiembre de 2008

Així jo també soc ONG

En l’ultima reunió del Govern Municipal en la que hi eren presents, amés de l’alcalde Esteve varis dels regidors que conformen l’equip de CiU, es va aprovar, entre altres coses, una subvenció a l’associació INSTITUT DE RELIGIOSES MERCEDÀRIES NOSTRA SENYORA DE LA MERCÈ (que te la seva seu a BARCELONA) de 5.300€ per fer front a les despeses del Projecte: “TRASLLAT I AMPLIACIÓ DEL LABORATORI D’ANÀLISI CLÍNIQUES DEL BARRI DE VILA MATILDE. ANGOLA.



Aixì mateix, també es va firmar un conveni amb l’Abadia de Montserrat donant.li una subvenció en concepte d’ajut econòmic per a la realització de les activitats destinades al compliment de les finalitats d’interès general pròpies de la FUNDACIÓ.

En aquests temps que corren de crisi i incertesa davant el dia de demà de tanta i tanta gent de la nostra ciutat, al equip de govern de CiU no se l’hi acudeix res mes que subvencionar entitats que, per molt dignes que siguin les tasques que realitzen, no reverteixen les seves funcions sobre els col·lectius de persones mes desfavorides de Martorell que, si no ho sap l’alcalde, n’hi ha hi força.

En la primera subvenció de la que parlem, segurament era mes adient que, sent una institució amb seu a Barcelona, s’hagués dirigit a aquest Ajuntament i a les seves regidories de Cooperació i Desenvolupament, tant les de Districte com les de l’Ajuntament Central, per les seves demandes de subvenció de fer front a les despeses originades pel seu projecte, inclòs diria més, ja que la finalitat era el trasllat d’un Laboratori d’Anàlisi Clíniques, potser era mes adient el fer la petició a les empreses que, després , els hi compraran els reactius per fer funcionar aquest laboratori (solucions lògiques n’hi ha varies).

De qualsevol forma, no sembla lògic que l’Ajuntament de Martorell regali 5.300€ a una Institució que no te la seu a la nostra ciutat i amb un projecte que no repercuteix en el benestar dels nostres ciutadans.

En quant a l’altre subvenció, la de l’Abadia de Montserrat, la minsa quantitat que atorga l’alcalde Esteve (300€) tant sols indica la seva ferma voluntat de fer-se veure davant de la comunitat religiosa de Montserrat per qui sap quin interès personal present o futur. Sigui quin sigui aquest interès, legítim o no, li tenim que dir que no el te que conseguir amb els diners de Martorell, els diners dels ciutadans de Martorell que ell te que administrar i gestionar pels interessos de la ciutat, no pels seus interessos personals.

Si vol regalar alguna cosa, que regali un tros de la finca que té el Sr. Esteve al Montseny, que allí n’hi ha molta.