miércoles, 2 de julio de 2008

Sembla que l'alcalde no vulgui que la gent sàpiga el que passa a Martorell





Exposició feta per la regidora socialista Esmeralda Rodríguez, (prèvia al ple del dia 16 de juny de 2008)



Salvador Esteve: el control

Volem expressar la preocupació del Grup Municipal Socialista sobre el dret a tenir accés als diferents mitjans municipals de comunicació d´una forma plena, sense cap tipus de manipulació, com a grup municipal que som i representants d´una part de la població.

El dret a la informació pública és un dret constitucional. La inversió econòmica per finançar els mitjans de comunicació públics ve dels diners de la gent, en aquest cas, de la gent de Martorell.

És la segona vegada en el transcurs d´aquest primer any de govern de CIU a l´Ajuntament de Martorell que al PSC se´ns retalla un escrit publicat en el butlletí municipal.

En aquesta ocasió l´escrit presentat pel PSC parla del nou reglament d´esports. En manipular o retallar aquest escrit en la seva publicació, CiU atempta contra la nostra llibertat d´expressió.

Però sobretot, atempta contra el dret i contra la llibertat dels ciutadans i ciutadanes a conèixer el nostre punt de vista sobre els diferents projectes municipals.

En una publicació CIU feia al·lusió a uns fets de d´anterior legislatura, segons els quals no se´ls van publicar al butlletí municipal els seus escrits en tres ocasions (de forma intencionada).

Cal deixar ben clar que la no publicació dels escrit referits va ser perquè els regidors convergents no van fer la seva feina: no van presentar cap escrit en el termini acordat.

No hi ha cap reclamació de en aquest sentit i en aquell període, de ben segur que si haguessin presentat els escrits en data i forma i no se´ls hagués publicat haurien reclamat .

Però hi ha més: a l´emissora municipal, els espais per poder donar la nostra opinió, senzillament no existeixen. Voler dominar la informació i controlar la gent de la manera que CIU ho fa és denunciable.

I em referiré a un fet recent :

A l´edició del dia 4 de juny del diari Regió7 és denuncia per part del comitè d´empresa del Patronat de Cultura, entre d´altes coses, que no se´ls va deixar parlar a l´emissora municipal.

Volien exposar la situació del desenvolupament de la negociació del conveni. I no se´ls va deixar parlar! Això ja passa de taca d´oli!

La regidora de cultura i la regidora de mitjans de comunicació hauran de donar explicacions de perquè apliquen aquesta política de no deixar parlar la gent (si no és per ensabonar als governants, és clar). Política que els ve dictada des d'amunt, des de l'alcalde, que és el màxim responsable municipal.

Demanem la normalitat en l´ús dels serveis públics de comunicació. Estem segurs que a partir d´ara es revisarà la política restrictiva que fins ara vostès han aplicat.