jueves, 8 de noviembre de 2007

Nota de premsa: el PSC Martorell fa rectificar Salvador Esteve

Celebrem el triomf de la llibertat d´expressió, però continuem sense refiar-nos de que a algú no se li puguin anar les tisores una altra vegada.

Al butlletí municipal de novembre hem vist amb satisfacció que s'ha publicat íntegre l´article que es va censurar l´octubre, juntament amb el d´aquest mes. Per cert, no podem posar l´enllaç al butlletí perquè, continuant amb la seva política de “transparència informativa”(?), CiU no el penja a la web municipal des de juliol.

La pressió democràtica del PSC, una vegada més, ha donat resultat. Ja estem acostumats a tenir que defensar la llibertat d´expressió amb els governs d´Esteve. Encara recordareu com al 2001, quan se´ns va voler excloure de la Fira d´entitats, la mobilització socialista va fer que l´any següent tots els partits polítics poguéssim tenir representació en aquest esdeveniment.

La publicació de l´article censurat era una de les coses que exigíem. Però també exigíem a l´alcalde Esteve que assumís la seva responsabilitat política, cosa que no ha fet.

Això és més imperdonable quan, al seu òrgan de comunicació, CiU va reconèixer que “És cert que els socialistes tenien raó a l´hora de queixar-se ja que l´article del regidor Emilio Rubio va ser manipulat”.

Es suposa que si hi ha una cap de premsa i una regidora de comunicació ben retribuïdes (a part del mateix alcalde, màxim responsable) estan per alguna cosa, com per exemple vetllar perquè les informacions que surten de l´ajuntament siguin correctes.

Com a tota defensa, CiU parla d´una suposada carta de disculpa de l´empresa editora (que mai ha arribat al PSC), i de la que es publica un suposat extracte al Butlletí, en el no apareix enlloc logotip, signatura ni segell identificatiu de qui la pugui haver redactat. Si existeix aquesta carta, està clar que ha estat redactada a posteriori i sota pressió de qui s´ha volgut descarregar de culpa.

En definitiva, celebrem el triomf de la llibertat d´expressió, però continuem sense refiar-nos de que a algú no se li puguin anar les tisores una altra vegada, vista l´actitud per part de l´alcalde de dir “no he estat jo!” i de voler “matar al missatger” quan es dona una fallida tan gran de la cadena de responsabilitats polítiques, com ha estat en aquest cas.

Continuarem vigilants.

PSC Martorell

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tenim que estar molt atents en els temes de les llibertats básiques ja que des de l'ajuntament no estan facilitan aquesta tarea. El monopoli indignant dels mitjans de comunicació de Martorell i els estomacs agaïts de algunes págines web, fan que les notícies que es publiquen tant sols son les que els interesa a CiU.